Belföld

Belföldi hírek

Start – munka mintaprogram: tévesek a Népszava közlései

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkársága visszautasítja a Népszava című országos terjesztésű napilap 2011. szeptember 14. napján megjelent lapszáma Bekerített közmunkások című közlésében foglaltakat.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkársága részéről koordinált Start-munka program nem kényszermunka. Lehetőség, amely nyitva áll mindenki előtt, aki a munka világából tartósan kiszorult, és akinek az elsődleges munkaerő piac jelenleg nem tud megfelelő munkát biztosítani, aki tud, aki képes, és aki hajlandó értékteremtő munkát végezni. A Belügyminisztérium több alkalommal világossá tette: a Start-munka programban résztvevők a lehetőségekhez képest lakóhelyükhöz közel kerülnek foglalkoztatásra. A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény előírásai valamennyi közfoglalkoztatót köteleznek arra, hogy a Start-munka programban résztvevők számára milyen esetekben kell térítésmentes elhelyezést, és térítésmentes napi egyszeri étkezési lehetőséget biztosítani, továbbá azt, hogy a heti pihenőidő igénybevétele érdekében hogyan kell biztosítani a közfoglalkoztatott utaztatását. Egyes esetekben a közfoglalkoztatók a közfoglalkoztatottak térítésmentes elhelyezését megfelelően fogják biztosítani. A közlés – a Népszava 2011. augusztus 27. napján megjelent lapszáma Hiányos szerződések a közmunkánál című közlésével egyezően – tényként tartalmazza, hogy a Gyöngyöspatán indított Start-munka mintaprogramban foglalkoztatottak hiányos szerződésekkel kezdtek dolgozni. A közlés állításával szemben a valóság az, hogy valamennyi munkaszerződés pontosan tartalmazta a foglalkoztatottak munkabérét. A közfoglalkoztató – Gyöngyöspata Község Polgármesteri Hivatala – valamennyi jogszabályban rögzített kötelezettségének eleget téve folytatja a közfoglalkoztatottak alkalmazását. A tárca szükségesnek tartja leszögezni: Gyöngyöspata település a Magyarország területén található, az ott élőket az ország más településein lakókkal azonos jogok és lehetőségek illetik meg. Így értelmezhetetlen, hogy a közlés a települést irányító személy vagy személyek pártállása alapján különböztet meg településeket. A munkavégzés ellenőrzése, a munkafegyelem betartatása – hasonlóan minden más munkavégzéshez – a munkáltató felelőssége. Így van ez a Start-munka programok esetében is. A munkavégzés ellenőrzésével megbízott személyek kiválasztása a közfoglalkoztatók kötelessége és feladata. A közfoglalkoztatásra fordított források tekintetében az elszámolás szoros, az állami ráfordítás összegének minden egyes forintjával el kell számolni valamennyi közfoglalkoztatónak.  Samu Attila miniszteri főtanácsadó, a közfoglalkoztatási program kommunikációs felelőse.

OS

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040719

  Ki van jelen

  Oldalainkat 50 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME