Belföld

Belföldi hírek

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) közleménye

Dr. Grespik László, az (NJA kurátora) 173 olyan embert képvisel, akik elszenvedték 2006. október 23-án hajnalban-reggel a jogtalan rendőri oszlatást a Kossuth téren.

Levélben szólította fel a miniszterelnök és a házelnök útján a Kormányt és az Országgyűlést arra, hassanak oda, hogy a BRFK peren kívül fizessen kártérítést az oszlatást elszenvedett tüntetőknek. A levél hétfőre érkezik meg, de már most bemutatta a mai sajtótájékoztatón.  A jogtalan oszlatást a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete állapította meg. Az őszi rendőrterror minden vonatkozású igazságtétele minden jóérzésű magyar közös, kötelező ügye. Kész az ügyvéd az eddig a BRFK által megtagadott peren kívüli alkura. 5 év eltelt 2006. októbere óta, de a BRFK a korábbi saját gyakorlatával is ellentétesen, elutasító reflexekkel reagált eddig. 2010-ben országgyűlési határozat és kormányhatározat rendelkezett a kárrendezésről, de a BRFK mint a Kormány egyik szerve megtagadja végrehajtani a Kormány határozatát és az Országgyűlés határozatát. Akkor mit várhatunk el az állampolgároktól? Ha ésszerű időn belül kedvező választ nem kap, akkor pert lesz kénytelen indítani, mely az LB-ítélet értelmében borítékolhatóan pernyeréssel fog végződni. A Ptk. szerint a kártérítés nyomban a kár bekövetkezésekor jár, ezért 2006.10.23-tól kamattal is nő a kárösszeg. Az 5 éves elévülési időt megszakította, tehát újraindította a korábbi fizetési felszólítás, de a mostani felszólítás kéri, hogy ez ne gátolja meg a Kormányt abban, hogy a jelképes erkölcsi határidőig, 2011. október 23-ig kifizettesse a közösen egyeztetendő kárösszegeket. A “gyurcsányi hazugságbeszéd -et követően 2006. őszén kibontakozott elemi, az 56-os forradalomhoz hasonló rezgésű nemzeti-népi felháborodás és az addig soha nem látott 37 napos spontán és állandósult békés tüntetés nélkül a FIDESZ-KDNP pártszövetség sem szerezhetett volna ilyen többséget. Természetjogi elv, hogy amennyiben egyetlen ember jogai sérülnek, az fenyegetést jelent mindenki jogaira nézve, ezért elsődlegesen nem jogi, hanem morális kihívással nézünk szembe.  A kártérítés jogos igény, hogy jogkövetkezmények nélkül ne lehessen senki jogát jogellenesen korlátozni. A politikai véleményüket kinyilvánítók nem lehetnek másodosztályú állampolgárok.   “Amíg ez áll fenn, addig minden más magyar állampolgárt is fenyeget az a veszély, hogy ugyanígy bánnak, bánnak el vele. Amíg az állampolgáraival ennyire nem törődik az állam, addig csak ez mondható: ne azt kérdezd, hogy mivel tartozol az államnak, azt kérdezd, mivel tartozik neked az állam. Amint az állam lerótta az összes tartozását a polgárainak, utána még inkább ez érvényes: ne azt kérdezd, mit tud adni neked a Haza, azt kérdezd, mit tudsz adni te a Hazának.  Egy jogállamban az állampolgárnak nem csak joga, hanem kötelessége is kérdőre vonni a kormányát. Élünk ezzel a jogunkkal, teljesítjük ezt a kötelességünket.  – szól a levél.
Kiadó: Nemzeti Jogvédő Alapítvány

OS

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040733

  Ki van jelen

  Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME