Belföld

Belföldi hírek

Völner Pál: a magyar települések aktívan részt vesznek az Európai Mobilitási Hét rendezvényein

A magyar települések aktívan részt vesznek az Európai Mobilitási Hét rendezvényein, a közösségi akció honlapján regisztrált mintegy 2.000 településből 102 magyar, ezzel Magyarország Ausztria és Spanyolország után, Franciaországgal holtversenyben a harmadik legjobb teljesítményt nyújtja a nemzetközi összehasonlításban - nyilatkozta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára.

Az Európai Mobilitási Héten az idén 38 országban szerveznek különböző közösségi rendezvényeket a programsorozat mottója, a "Közlekedj ÖKOsan!" jelmondat szellemében, hagyományosan szeptember 16. és 22. között.
Völner Pál hangsúlyozta: a magyar rendezvények mindegyike színes, tartalmas esemény, példaként említette, hogy a fővárosban az Autómentes Hétvégén a Lánchídtól a Hősök teréig gyalogosan el lehet jutni az úttesten szombaton és vasárnap.
Az államtitkár elmondta: az Európai Mobilitási Hét rendezvényein mindenki szembesülhet azzal, hogy a közlekedést fenntartható fejlődési pályára kell állítani, és meg kell találni azokat a költséghatékony módokat, amelyek egészségesebb életmódot tesznek lehetővé.
Kiemelte: a szervezők a környezetkímélő közlekedés fontosságára hívják fel a figyelmet. A rendezvénysorozat a gyaloglást, a kerékpározást és magát a közösségi közlekedést népszerűsíti. A fővárosi Autómentes Hétvégén, vasárnap írják alá a budapesti 1-es és 3-as villamos vonalak fejlesztéséről szóló projekt támogatási szerződését. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, uniós fejlesztési forrás felhasználásával valósul meg.
Az Új Széchenyi Tervben 650 milliárd forint fordítható a közlekedési és közösségi közlekedési fejlesztésekre, ezt az összeget a 2020-ig terjedő európai uniós energia-kibocsátási és energiahatékonysági célkitűzések alapján kell felhasználni. A forrásból a városi közlekedésen belül a károsanyag-kibocsátással nem járó közlekedési módokat fejlesztik, továbbá vasútvonalakat újítanak fel, korszerűbb, környezetkímélő járműveket szereznek be - mondta az államtitkár.
Völner Pál kiemelte: az Európai Mobilitási Hét keretében 3-4 nagyvárosban a közlekedő gépjárműveket is vizsgálja majd a közlekedési hatóság. Jelképes ajándékot kapnak majd azok az autósok, akiknek a járműve a vizsgálaton környezetvédelmi szempontból megfelel, ugyanakkor a nem megfelelően működő járművek sofőrjei szankcióra számíthatnak. Ezzel szeretnék elősegíteni, hogy a közlekedő járművek minél kevésbé szennyezzék a környezetet, a légszennyezettség minél alacsonyabb legyen - tette hozzá az államtitkár.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040669

  Ki van jelen

  Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME