Belföld

Belföldi hírek

Pénteken gyengült a forint

Pénteken elvesztette a forint csütörtök délután szerzett nyereségét.

Az eurót péntek délután négy órakor 285,77 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a csütörtök délutáni 284,60 forint után.
A svájci frank jegyzése 236,56 forinton, a dolláré 206,43 forinton, a japán jené 2,6901 forinton állt péntek délután az előző délutáni sorrendben 236,06 forint, 204,79 forint és 2,6687 forint után.
A forint árfolyama az euró árfolyamának alakulását követte. Csütörtökön a forint 283-as euró, 234,68-as svájci frank és 203-as dollár jegyzéseken érte el napi legerősebb pontját. A péntek délelőtti gyengülésben azonban euróban 287,83-as, svájci frankban 238,78-as, dollárban 209,25-ös, jenben 2,7369-es forint jegyzésekre is volt példa.
Csütörtök délután erősödött az euró annak bejelentésnek köszönhetően, hogy a világ vezető jegybankjai a negyedik negyedévben összehangolt akciót hajtanak végre az euróövezeti bankrendszer megfelelő dollár-likviditásának biztosítására. A műveletben az EKB, az amerikai Fed, a japán jegybank, a brit jegybank és a svájci jegybank vesz majd részt.
Az euró csütörtökön elért nyereségeinek egy részét már az ázsiai kereskedés során leadta, majd a rövid életű erősödés által kiváltott, az európai kereskedés kezdetét követően megindult profitkivétel miatt tovább gyengült.
Az alig egy napig tartó megkönnyebbülés után a piacok figyelme ismét az euróövezet stabilitását fenyegető adósságszolgálati válság fejleményeire terelődött vissza az euróövezeti pénzügyminiszterek lengyelországi Wroclawban rendezett tanácskozása okán.
Péntek délutánra az euró jegyzése 1,3800 dollár környékére gyengült az előző délután 1,4000 közelében elért heti csúcsról, de még így is lényegesen erősebben áll a hétfőn 1,35 dollár alatt elért hét havi mélypontnál.

MTI


 

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040694

  Ki van jelen

  Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME