Belföld

Belföldi hírek

Törvényben szabná meg a kamatplafon mértékét az LMP

Az LMP hétfőn olyan javaslatot nyújt be a parlamentnek, amely a mindenkori jegybanki  alapkamathoz igazítaná, és maximálná a hitelek esetében a kamatplafon mértékét. Vágó Gábor és Ertsey Katalin országgyűlési képviselők azt is bejelentették:  a párt egyúttal arra kéri a kormányt, hogy törvényben tiltsák meg az egyoldalú banki szerződésmódosításokat.

A kamatplafont, mint Vágó Gábor elmondta azért igazítanák a mindenkori jegybanki alapkamathoz, mert azt „nem lehet csak úgy találomra belőni, mint ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök úr bejelentette hétfőn”. Véleménye szerint egy mozgó kamatplafonnal viszont valóban meg lehetne akadályozni, hogy a bankok „kizsákmányolják” a hiteleseiket és azokra extra költségeket hárítsanak át.
A képviselő azt is kijelentette, hogy miután a Nemzeti Eszközkezelő ügyében nem születtek érdemi döntések, ezért meg kellene fontolni pártjuk ingatlanalapról szóló javaslatát, amiben részt vennének a bankok, a hitelesek és az állam is. A politikus szerint ezzel az elképzeléssel meg lehetne menteni a családokat a kilakoltatástól.
Ertsey Katalin arra kérte a kormányt, hogy törvényben tiltsák meg az egyoldalú banki szerződésmódosításokat.
A tervezett végtörlesztésekre áttérve azt mondta, elsősorban nem azokat kellene támogatni, akik erre alapvetően nem szorulnak rá, hanem a súlyos helyzetbe került családokat, akiket végrehajtás és kilakoltatás fenyeget. A képviselő felkérte a kabinetet, hogy a végtörlesztés bevezetése helyett tekintse át a lehetőségeket és egyaránt vegye figyelembe az LMP-nek a védett számla bevezetéséről, illetve a KDNP-nek a családi csődvédelemről szóló elképzeléseit.
Kérdésre válaszolva azt mondta, támogatják azt az elképzelést, hogy a politikai elit ne húzhasson hasznot a végtörlesztésből, de az a legfőbb problémájuk, hogy a végtörlesztés nem a rossz helyzetben lévőket segíti.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040716

  Ki van jelen

  Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME