Belföld

Belföldi hírek

Országos civil aktivitás az állampolgári részvétel hete keretében

Száznál is több eseményt szerveznek szeptember 19-25 között a civil szervezetek az állampolgári részvétel hete keretében Magyarországon a civil kezdeményezések népszerűsítéséért.

Közép-Kelet-Európában hatodik alkalommal tartják meg az rendezvénysorozatot, amelynek Magyarország az egyik legsikeresebb résztvevőjévé vált az elmúlt évek során. A szervezők idén sem adják alább, így több mint száz eseménnyel készülnek országszerte - adták hírül közleményben a civil szervezetek.
Nyilvános térfoglalókat, falunapokat, vitaesteket és osztályfőnöki órákat tartanak, ifjúsági és közösségi programokat, konferenciákat, kerékpáros megmozdulásokat szerveznek. A mozgalmat elindító Central and Eastern European Citizens Network (CCE) három kiemelt témát ajánlott, amelyre fel lehetett fűzni a 2011-es év programjait. Az egyik a demokrácia újraértelmezése volt, megfogalmazása annak, hogy milyen demokráciában szeretnének élni az emberek. Második témacsoportként felvetették az önkéntesség lényegének megértését: hogyan lehet úgy segíteni, hogy a részvétel lehetőség és ne nyűg legyen. Harmadikként a szegénységgel kapcsolatos segítségnyújtást emelték ki, azt a gondolatot, hogy a nincstelenség nem ok a kirekesztésre.
Ahogyan korábban, úgy most is országos felmérés zajlik a programok hátterében, amely a Közbizalom 2011 című éves című jelentés alapja lesz.
A programban részt vevő magyarországi civil szervezetek a Civil Kollégium Alapítvány, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Magyar Művelődési Intézet, a Közösségi Kapcsolat Alapítvány, a Közösségfejlesztők Országos Fejlesztői Műhelye, és a Szövetség a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület.
A koordináló szervezet, a CCE Citizens Network egy 20 országot összefogó társadalomfejlesztő szerveződés, melynek fő célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a közép-kelet európai állampolgári kezdeményezések hatására és támogassa az alulról építkező közösségi kezdeményezéseket. A szervezet 2005-ös belgrádi konferenciáján a fenti célok érdekében megszavazta, hogy szervezetének 17 tagországa miden év szeptemberében egyidejű akciósorozatot kezdeményezzen, így született meg az állampolgári részvétel hete.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041424

  Ki van jelen

  Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME