Belföld

Belföldi hírek

Álrendőröket lepleztek le rendőrök

Álrendőröket fogtak el rendőrök Budapesten; a három gyanúsított idős emberek budai lakásaiba jutott be azzal az indokkal, hogy egy esetleges betörést megakadályozandó, fel akarják mérni, le akarják fotózni a veszélyeztetett értékeket – közölte Berár Iván, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

A három férfi bárki által megvásárolható felszerelésekkel és eszközökkel – baseball sapkával, tonfával, fényvisszaverő mellénnyel és sorszám nélküli igazolvánnyal – tévesztette meg a sértetteket, így jutottak be a lakásokba - mondta az alezredes, hozzátéve, volt, ahonnan több millió forint értékben vittek el készpénzt és ékszereket.
Berár Iván az MTI kérdésére hangsúlyozta: ilyen intézkedést a rendőrök nem tesznek, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben bárkiben kétség merül fel egy intézkedés jogosságát illetően, a 107-es hívószámon ellenőrizheti, valóban rendőrökkel van-e dolga. A főosztályvezető hozzáfűzte: az a tapasztalatuk, hogy az álrendőrök ilyen ellenőrző telefonok hatására inkább elállnak a szándékuktól és elmenekülnek.
A három elkövetőt – egy 44 éves, egy 40 éves férfit, valamint egy 17 éves fiatalembert – jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják, valamennyiüket őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Az első bűncselekményt a gyanú szerint 2011. június 10-én, az I. kerületben követték el. Egy Mária téri lakásból 3,5 millió forint készpénzt és mintegy félmillió forint értékben ékszereket loptak el. Két héttel később a Batthyány utcában jutottak be egy idős ember otthonába, ahonnan 400 ezer forint értékben vittek el értékeket.
Augusztusban áttértek a II. kerületbe, 12-én a Vérhalom téren próbálkoztak, de ott megzavarták őket, ezért zsákmány nélkül távoztak. Négy nappal később visszatértek, összesen 330 ezer forint értékben vittek el ékszereket és különböző vagyontárgyakat. Augusztus 19-én a XII. kerületben, a Szamos utca egyik lakásából 180 ezer forint értékben szereztek értékeket.
Szeptember 10-én a Pasaréti út egyik lakásában egy nagy értékű festményt szemeltek ki, de itt is megzavarták őket. A nyomozók sejtették, hogy az elkövetők vissza fognak térni, így már várták őket a helyszínen, ahol két nappal később meg is jelentek. A rendőrség a bevetési egység segítségét kérte elfogásukhoz, tudván, hogy a társaság tagjainak múltjában erőszakos, személy elleni bűncselekmények is fellelhetőek – mondta a főosztályvezető.     A gyanúsítottak vallomást tettek, ugyanakkor panasszal éltek a gyanúsítás ellen – közölte Berár Iván.
Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a rendőrök azonosíthatóságának kellékeit bemutatva arra hívta fel a figyelmet, hogy ellentétben az elkövetők által használt jelvénnyel, a rendőrökén ötjegyű azonosítószám van. Emellett szolgálati igazolványuk – amely a rendőr arcképét, nevét, rendfokozatát is tartalmazza – hátulján egy kód is található. A rendőr névkitűzőt is visel, vállapján rendfokozati jelzés van – tette hozzá a szóvivő.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041288

  Ki van jelen

  Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME