Belföld

Belföldi hírek

Nőtt az internetezők, csökkent a mobilosok száma

Az internet-előfizetések száma egy év alatt 658 ezerrel, 3,633 millióra gyarapodott a második negyedév végére, miközben július végén a mobiltelefon-előfizetések száma 11,7 millió volt, ami az utóbbi 3 év legalacsonyabb értéke - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

A közlemény szerint a mobiltelefon-előfizetések száma egy év alatt 161 ezerrel csökkent, miközben a mobilinternet-előfizetések száma 1,5 milliónál is több volt július végén.
Az előfizetéses internet szolgáltatásból származó nettó árbevétel a második negyedévében meghaladta a 34,535 milliárd forintot, ami folyó áron 3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Ugyanakkor a KSH szerint az árbevétel változása nem tükrözi az előfizetések számának ennél dinamikusabb bővülését, részben az akciók, részben pedig a díjak mérséklődése miatt. Az első negyedévben 33,852 milliárd forint volt a bevétel, amit a második negyedévi 2 százalékkal halad meg.
A KSH közleménye szerint a második negyedév végén 3,633 millió internet-előfizetés volt, míg az előző negyedév végén 3,458 millió.
A telefonbeszélgetések időtartamának majdnem négyötöde mobiltelefonokról indított hívásokból származik.
A mobil-előfizetésken belül az elmúlt időszakban a havidíjas előfizetések száma ismét emelkedett, de nem ellensúlyozta a feltöltő kártyás szegmens 567 ezres éves szintű visszaesését. Az ellentétes változás hátterében az áll, hogy a szolgáltatók egyre inkább arra ösztönzik az ügyfeleket, váltsanak havidíjas előfizetésre, onnantól pedig már nem szükséges a készülékcserék alkalmával új SIM-kártyát venniük, mint korábban - feltöltő kártyás vevőként. Utóbbi folyamatnak jelentős szerepe volt régebben az állományi adat emelkedésében.
Július végén 100 lakosra 117 mobil-előfizetés jutott.
A mobilhálózatokban a második negyedéveben a tavalyi bázishoz képest 2 százalékkal több hívást kezdeményeztek és 3 százalékkal nőtt a mobiltelefonálással töltött összes percidő. Egy előfizetésre átlagosan 389 percnyi beszélgetés jutott. Egy hívás átlagos hossza 2,2 perc volt.
A KSH szerint az okostelefonok és a mobilinternet terjedését jelzi, hogy egy év alatt ötödével bővült a teljes adatforgalom, mialatt az sms-ek és mms-ek száma csak 1, illetve 3 százalékkal növekedett.
A KSH adatai szerint bár a kábeltévé-szolgáltatók egyre nagyobb sikerrel kínálnak vezetékes vonalat és hívásszolgáltatást, 2011 június végén az előzetes adatok szerint az egy évvel korábbinál 87 ezerrel kevesebb, 2,9 millió vezetékes fővonal volt üzemben, aminek 27 százaléka VoIP-hangcsatorna volt - kábeltévés, illetve széles sávon megvalósuló helyhez kötött telefonszolgáltatás.
A 100 lakosra jutó vezetékes fővonalak száma az időszak utolsó napján 29 volt
A vezetékes vonalakról indított hívások száma és időtartama 1, illetve 2 százalékkal nőtt 2010 második negyedévéhez képest. A beszélgetések összesített idejének ötöde VoIP-alapú. A hívások átlagosan 3,2 percig tartottak. Az árak mérséklődése, a gyakran jelentős ingyenes idősávot és díjmentes hálózaton belüli beszélgetést is tartalmazó csomagok terjedése nyomán az előfizetők kevesebbszer, de hosszabb ideig beszélgettek vezetékes telefonról, mint mobiltelefonról. Az összes telefonbeszélgetésre fordított idő majdnem négyötödét mobilkészülékekről indított hívások tették ki.
A második negyedév végén az internetszolgáltatók száma 410 volt, 7-tel több, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a piac tovább koncentrálódik, 12 cég tudhatja magáénak az előfizetések 90 százalékát.
A KSH szerint az internet-előfizetések számának dinamikus fejlődése a szolgáltatók közötti éles technológiai és árversenynek is köszönhető. A nagymértékű változáshoz erőteljesen hozzájárult az egyre inkább megfizethető mobilinternet, ami a másfélszeresére növekedett. Az összes internet-előfizetés 43 százaléka a mobilkategóriába tartozott, részaránya egy év alatt 8 százalékponttal lett nagyobb.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1786
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1040943

  Ki van jelen

  Oldalainkat 48 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk
  • premagoras

  AZ ÖN IP CÍME