Belföld

Belföldi hírek

Csökkenéssel indul a kereskedés szerdán

Csökkenéssel indul a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint erős mínuszban vannak az ázsiai és az amerikai határidős indexek is. Hozzátette, hogy ismét felerősödhetnek az eurózónával kapcsolatos adósságproblémáktól való félelem miután a Moody,s hitelminősítő több francia bankot is leértékelt.
A Moody's szerdán egy fokozattal "Aa2"-re rontotta "Aa1"-ről a francia Crédit Agricole bankcsoport adósminőségi osztályzatát, és szintén egy fokozattal "Aa3"-ra "Aa2"-ről a Société Générale adósbesorolását. A BNP Paribas vizsgálatát még tovább folytatja a Moody's.
Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzőjének úgy tűnik, egy nap fellélegzés jutott a világnak, "így szerdán már ismét visszakapcsolunk zuhanó üzemmódba, minden különösebb ok nélkül, ahogy az egy medve piacon megszokott". Ennek és a szerda reggel is "kétségbeesetten" gyengülő forintnak megfelelően a BÉT-en is mínuszos nyitás lesz. A piac mostanra talán megemésztette az újabb "bankadót", és ismét a globális hangulattal fog együtt mozogni a magyar piac - tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,39 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 16.489,35 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 24,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
A Mol 235 forinttal, 1,63 százalékkal 14.660 forintra erősödött, 4,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 102 forinttal, 2,73 százalékkal 3.638 forintra csökkent, forgalmuk 18,8 milliárd forintot tett ki. Az FHB papírok 3,23 százalékos gyengüléssel, 570 forinton zártak. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,23 százalékkal 482 forintra esett, forgalma 603,6 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 320 forinttal, 0,98 százalékkal 32.820 forintra nőtt, a részvények forgalma 723,8 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 59,2 millió forintos forgalom mellett 235 forinttal, 1,57 százalékkal 14.705 forintra gyengült.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041364

  Ki van jelen

  Oldalainkat 42 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME