Belföld

Belföldi hírek

Kábítószerrel kereskedő társaság tagjait ítélték el jogerősen Szegeden

Marihuánával, extasy tablettával és speed porral kereskedtek annak a Bács-Kiskun megyei társaságnak a tagjai, akiket négy és hat év közötti szabadságvesztéssel sújtott pénteken jogerősen az Szegedi Ítélőtábla.

A vádlottak éveken át rendszeresen fogyasztottak kábítószert. Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott, a 34 esztendős Hankó László például 2005 és 2009 júniusa között összességében 624 gramm marihuánát, 294 darab extasyt és 234 gramm speed port szerzett meg és fogyasztott el. A férfi árulta is a drogot, 60 gramm marihuánát, 1322 darab extasy tablettát és 8,7 gramm speed port értékesített.
A másodrendű vádlott, Géresi Nikoletta tizenöt esztendős korában, 1998-ban próbálta ki először a kábítószert, majd kisebb-nagyobb megszakításokkal az elfogásáig fogyasztó volt. Eleinte szórakozóhelyeken ismeretlen személyektől szerezte be a kábítószert, majd 2007 decemberétől elsősorban Hankó Lászlótól vásárolt. A nő idővel árulni is kezdte a drogot, elsősorban extasy tablettát értékesített, de adott el marihuánát és speedet is.
A harmadrendű vádlott, a kiskőrösi Csupor Tibor 2005-től fogyasztott kábítószert, és be akart kapcsolódni a drog terjesztésébe is. A férfi 1723 darab extasy tablettát és 970 LSD-s bélyeget fogyasztott, míg ezer extasy tablettát eladásra kínált, de ez az üzlet nem jött létre, mert a rendőrség a kábítószert lefoglalta.
A kábítószert általában úgy értékesítették, hogy akinek szüksége volt ilyen drogra, SMS-ben megkereste a másodrendű vádlottat, aki az igényt jelezte H. Lászlónak. A férfi a másodrendű vádlottnak adta el a drogot, aki továbbértékesítette azt az igénylőknek. A marihuána grammonkénti ára 2 ezer volt, a speed dupla ennyiért cserélt gazdát, egy extasy 300-350 forintba került.
A táblabíróság Hankó Lászlót és Csupor Tibort hat év fegyház-, Géresi Nikolettát pedig négy év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041383

  Ki van jelen

  Oldalainkat 46 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME