Belföld

Belföldi hírek

A General Electric a megfelelő szakértelem miatt termel Magyarországon

A General Electric (GE) nem azért termel Magyarországon, mert olcsó, ennél  fontosabb, hogy a munkaerő megfelelő szakértelemmel bír és képes megfelelni a legújabb technológiák jelentette kihívásoknak - mondta Leslaw Kuzaj, a GE özép-Európáért felelős regionális igazgatója az MTI-nek adott interjúban szerdán.

Úgy fogalmazott: „A játék nem az olcsóságról szól. Mindig lehet olcsóbb helyet találni”. Az elmúlt húsz évben rengeteget fejlődtek a közép-európai országok ezért Magyarországnak inkább Spanyolországhoz és Németországhoz kellene hasonlítania magát, nem pedig Mexikóhoz vagy Kínához - mondta, és kifejtette: a GE rendkívül szofisztikált termékeket gyárt, legyen az gázturbina vagy repülőgépmotor; ezekhez nem fizikai munkásokra van szükség.
A GE magyarországi izzógyárával kapcsolatosan elmondta: egy átalakítási folyamat zajlik, miután az Európai Unió betiltotta a hagyományos fényforrásokat. Jóllehet a fejlődő piacokon megugró, hagyományos izzók iránti kereslet hatására lassítottak a tervezett elbocsátások ütemén, az átalakítás óhatatlan - tette hozzá. Ehhez másfajta képességekkel rendelkező munkaerő kell, és ezek az átképzések időt vesznek igénybe. A kereslet azonban adott, legalább az Európai Unió szintjén - hangsúlyozta a szakember.
A szakember az interjúban elmondta, hogy a régiós országok az alapvető infrastruktúra kiépítése után most olyan fázisba kerültek, ahol technológiai infrastruktúrát építenek. Ebben alapvetően két utat járhatnak be: vagy olcsó, hagyományos megoldásokat alkalmaznak, vagy a legmodernebb technikákba ruháznak be. jóllehet utóbbi drágább , de egy ország versenyképességhez elengedhetetlen a versenyképes infrastruktúra – érvelt a regionális igazgató.
Kuzaj elmondta: a közbeszerzési törvények általában arra köteleznek, hogy a legolcsóbb ajánlatot fogadják el a beruházásoknál. Ha ilyen fejlesztések történnek, akkor arra kötelezik az embereket, hogy elavult „70-es évekbeli technikával” éljenek még legalább 40-50 évig – tette hozzá.
Mint mondta, „a vita mindig az árról szól, de inkább arról kellene folynia, hogy hol akarunk tartani 5-10 év múlva”. Alapvető fontosságú, hogy a kormányok lássák, hogy miként akarják utolérni Nyugat-Európát – tette hozzá.
A vállalat kilátásaival kapcsolatosan elmondta, hogy a GE nagyon jó helyzetben van: a megrendelésállomány egészséges, sok készpénzzel rendelkeznek, és jelentős infrastruktúra beruházások várhatóak az elkövetkező időszakban, elsősorban az energiaiparban. A legfontosabb, hogy az üzletmenet földrajzi szempontból diverzifikált legyen és a vállalat megtalálja a növekedéssel kecsegtető régiókat.
A GE magyarországi leányvállalata a General Electric Hungary Kft öt városban hat gyárat, valamint egy regionális üzemeltető központot és két kutatás-fejlesztést végző részleget üzemeltet. Alkalmazottainak száma mintegy 10 ezer fő.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041395

  Ki van jelen

  Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME