Belföld

Belföldi hírek

Jó hangulat a részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 639,14 pontos, 3,58 százalékos emelkedéssel, 18.486,05 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 12,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője azt mondta, hogy a bő 1 százalékos pluszos nyitás utáni oldalazást követően kiegyensúlyozottan emelkedtek az árfolyamok a német ipari kibocsátási adatnak köszönhetően.
A várakozásokat meghaladóan, 4 százalékkal nőtt júliusban a német ipari termelés az előző hónaphoz képest, a júniusi 1,1 százalékos csökkenést követően. Az elemzők mindössze 0,5 százalékos bővülést vártak.
Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese szerint pozitívan hatott a nemzetközi piacokra, hogy elutasította a német alkotmánybíróság szerdán a korábbi görög, valamint euróövezeti támogatási csomagokkal kapcsolatban benyújtott alkotmányossági panaszt. Angela Merkel kancellár üdvözölte a bírósági határozatot, és úgy értékelte, hogy az kormánya európolitikáját erősítette meg.
Hozzátette, hogy javították a hangulatot azok az amerikai sajtójelentések is, miszerint 300 milliárd dolláros új munkahelyteremtő programot hirdet meg csütörtöki kongresszusi beszédében az amerikai elnök.
Megjegyezte, hogy nőtt a befektetők kockázatvállalási hajlandósága.
Mindkét szakértő elmondta, hogy a magyar teljesítmény ugyan nem kiugró a térségben, de az élmezőnyben volt.
A Mol 850 forinttal, 5,25 százalékkal 17.050 forintra erősödött, 3,7 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 191 forinttal, 4,67 százalékkal 4.281 forintra nőtt, forgalmuk 7,4 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 1,99 százalékkal 512 forintra emelkedett, forgalma 636,2 millió forint volt.
A Richter papírok árfolyama 600 forinttal, 1,74 százalékkal 35.000 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 879,7 millió forintot ért el.
A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 22,1 millió forintos forgalom mellett 430 forinttal, 2,88 százalékkal 15.340 forintra erősödött.
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.480,65 ponton zárt szerdán, ez 29,04 pontos, 2,00 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

MTI

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Bethlen Gábor Alap

  kormany tamogatas
  Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt "Hagyományos népi mesterségek a Bácskában és iskolabusz működtetése" címen 500.000 forintos  támogatást nyert a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület 2017.január 01-től, 2017.december 31-ig.

  Pályázatok

  • CEDEFOP

   A CEDEFOP kihívásának lényege, hogy mobilizálja azokat a csoportokat, melyek szakoktatás - és képzésben részesülnek (VET), az egész Európai Unióban, valamint Norvégiában és Izlandon. A verseny által ezek a csoportok megmutathatják, hogy milyen képzésekben vesznek részt, és mi az, amit[…]

  • EU in my Region

   Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.

  • Europe in my Region - Blogverseny

   EVegyen részt a blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!Írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről.

  • Nyújtsd a kezed!

   A Magyar Segítő Kezek Alapítvány grafikai pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére. Alapítványunkat azért hoztuk létre, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak az embereknek, akik fogyatékkal élnek, vagy akik súlyos illetve gyógyíthatatlan betegségben szenvednek.

  • Hagyományaink megjelenése és új hagyományok kialakítása az iskolakertben

   Idén 150 éves a népiskolai törvény - ami az iskolakertek hazai elterjedésében döntő szerepet játszott. Az iskolakertek e nagy korszakának hagyományai a mai kerteket is éltetik, bennük forrásokat, inspirációt, lelkesedést meríthetnek a mai kert-pedagógusok.

  • Inspiráló iskolakertek

   Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata iskolakertet működtető, Iskolakert-hálózati közösségek számára

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása 2018

   A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

  • Kapszulakollekció: tervezd meg az év legjobb utazó gardróbját és nyerd meg álmaid utazását!

   Élsz-halsz a divatért, de nem szereted a hideget? Ha magadra ismersz, akkor egy nagyszerű hírem van a számodra! "Télből a nyárba" mottóval divattervezési pályázat indul, melynek győztese utazást nyer a novemberi Dubai Design Weekre :)

  • Századok recenziós pályázat

   A Magyar Történelmi Társulat Századok című folyóirata recenziós pályázatot hirdet. Olyan pályaműveket várunk, amelyek a közelmúltban megjelent, új és jelentős tudományos eredményeket tartalmazó történelmi tárgyú szakmunkák (monográfiák, konferencia-, illetve tanulmánykötetek) érdemi, elemző és értékelő bemutatására vállalkoznak.

  • Az év orvos költője és Az év orvos írója

   Irodalmi Rádió pályázata - 2018. "Az év orvos költője" és "Az év orvos írója" kitüntető címek megszerzéséért továbbá lehetőség az Irodalmi Rádió hangzó- és nyomtatott kiadványsorozataiban, rádióműsoraiban, felolvasóestjein, netköteteiben való megjelenésre, az Irodalmi Rádió alkotóközösségéhez való csatlakozásra is.

  LEADER

  kis projekttabla

  Darányi Ignác Terv

  Eszkozbesz SztLaszloHatarrendesz

  Szt László Határrendész Daranyi 1 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 2 A3

  Szt László Határrendész Daranyi 3 A3

  Statisztika

  Látogatók
  1787
  Cikkek
  820
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1041309

  Ki van jelen

  Oldalainkat 137 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • fuebracwildwer
  • liochenibbcros
  • holsniwelo
  • lkomgenrefi
  • sonbathinktalk

  AZ ÖN IP CÍME